Dansk
English

5 tips til årsopgørelsen 2023, der potentielt kan give dig 10.000 kr. ekstra tilbage i skat

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Stifterne af TaxHelper, Danni Gregersen (tv) og Aske Buemann (th) giver tips til årsopgørelsen 2023

Årsopgørelsen for 2023 er officielt klar d. 11 marts, og det er tid til at se, om man skal have penge tilbage i skat eller skal betale en restskat.

TaxHelper har fundet over 313 mil. kr. i skattefradrag siden 2021, som danskerne selv havde misset. Og nu vil vi gerne dele vores 5 bedste tips til, at få flere penge tilbage i skat for årsopgørelsen 2023.

Langt de fleste tænker, at deres skattefradrag automatisk kommer med på årsopgørelsen 2023, men det er langt fra sandheden. I disse år skal man være ekstra opmærksom for at sikre sig, at man får det hele dem.

Aske Buemann fortæller: "Det er særligt det manuelle kørselsfradrag, som danskerne har svært ved, samt at rigtig mange boligejere har omlagt sine lån i 2023, og det kan der være fradrag for. Kørselsfradraget er særligt vigtigt igen i år, fordi det ikke indberettes automatisk af SKAT, som man ellers er vant til. Dermed kan mange danskere åbne op for en ubehagelig overraskelse når årsopgørelsen lander. Sidste år var det lige under 1 mil. danskere, der fik et skattesmæk".

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

I TaxHelper oplever vi, at 83% af vores kunder er gået glip af fradrag på deres årsopgørelser.

De 5 tips til din årsopgørelse 2023

Her kommer de 5 fradrag, som TaxHelper oplever flest går glip af. Det er nogle af de fradrag, flest får hjælp til på TaxHelpers platform, og der finder brugerne i gns. lige over 10.000 kr. i glemte fradrag. Så der kan være mange penge at finde.

1. Det manuelle kørselsfradrag

Det kan lyde som et af de fradrag, de fleste har styr på, når over 1 mil. danskere anvender det årligt. Men alligevel er det en af de største syndere, når det kommer til oversete fradrag. En af grundene hertil er, at SKATs oplysninger ikke nødvendigvis er rigtige, fortæller Aske Buemann: “Vi oplever mange tilfælde, hvor SKAT eksempelvis har udregnet en afstand til dit arbejde, der ikke passer med, den afstand man faktisk kører. Det sker ofte ved byer, hvor den hurtigste rute på en motorvej kan være længere end den korteste rute igennem byen. Her må man godt vælge den afstand, man faktisk kører frem for den korteste, som SKAT ofte foreslår.”

En anden grund hertil er, at kørselsfradraget de sidste par år ikke automatisk er kommet med på årsopgørelsen. Det har ifl. revisionshuset BDO ført til, at op mod 680 mil. kr. er blevet misset i skattefradrag for mere end 40.000 borgere. 

2. Fradrag ved omlægning af lån og køb/salg af bolig

I 2023 er der blevet omlagt mange realkreditlån for at score en kursgevinst grundet de høje renter.  Her skal man være opmærksom på de gebyrer, man betaler til sin bank og realkreditinstitut, for der kan være flere tusinde kroner at hente i fradrag. 

“Det er gebyrer som ‘garantiprovision’ og ‘differencerenter’, som folk selv skal indberette, hvor fradragene kan være op til 20.000 kr. Disse fradrag er ret ukendte, og vi oplever meget sjældent at folk selv har indberettet dem”, siger Aske Buemann.

3. Alle tab på aktier i 2023 kommer ikke automatisk med

Hvis man er en af de mange danskere, der har tabt penge på aktier det sidste års tid, så skal man være opmærksom på særligt én slags aktier. De fleste aktiehandler bliver automatisk indberettet af den platformen man handler på, men én gruppe gør ikke. Det gælder de mindre aktier handlet på uregulerede børser f.eks. First North, såsom iværksættervirksomhederne Happy Helper, Freetrailer, Hove og Penneo. Hvis man har haft et tab, skal man selv angive fradraget og det samme med gevinsten.

4. Renter på lån optaget i Danmark hos en udenlandsk bank

Der er flere banker og finansielle udbydere, der ligner banker, som opererer i Danmark og dermed automatisk ville indberette ens renter til SKAT. Men der findes eksempler, hvor banken ikke formelt har ‘driftssted i Danmark’ og dermed ikke indberetter automatisk. Det omhandler blandt andet Ferratum og Bank Norwegian, der holder til i hhv. Malta og Norge. Disse renter skal man selv ind og lægge på årsopgørelsen - og der kan være tale om store beløb.

5. Rejser og kurser både i Danmark og uden for landet

Epinion har fundet, at næsten 1 mil. danskere hvert år går glip af rejsefradraget. Har man været på kursus, rejse, konference eller lign. med sit arbejde, så kan der være fradrag at hente, selvom arbejdsgiveren har betalt alt mad og overnatning. Det kan blive op til 5.000 kr. om ugen i fradrag, og det kræver primært, at man har overnattet ude og været væk i mere end 24 timer.

“Raterne og udregningen af rejsefradraget ændrer sig hvert år, og SKATs egne tal viser, at folk regner fradraget forkert i hvert tredje tilfælde. Samtidigt tror mange, at det kun gælder lange udlandsrejser, men det er ikke tilfældet. Man skal blot have været væk i 24 timer og være nødsaget til at overnatte ude, så kan man potentielt få fradrag”, fortæller Aske Buemann.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag