Når du går på pension, vil din pensionsudbetaling typisk blive beskattet som personlig indkomst. Men der er visse fradrag, som du stadig kan gøre brug af. Det gælder blandt andet håndværkerfradrag(før 31 marts 2022) og servicefradrag. Det er derfor en god idé at undersøge, hvilke fradrag du stadig kan gøre brug af, når du går på pension.
Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.
Som pensionist skal du fortsat betale skat, men din indkomst og dine skatteforhold vil ændre sig.
Det er derfor vigtigt at opdatere din forskudsopgørelse hos Skattestyrelsen, så du betaler den rette skat hver måned. Det kan du gøre via skat.dk eller ved at ringe til Skattestyrelsen.
Hvis du ikke selv sørger for at opdatere din forskudsopgørelse, risikerer du enten at betale for meget eller for lidt i skat. Hvis du er i tvivl om noget, kan du kontakte Skattestyrelsen for at få hjælp og vejledning. Du kan også vælge at få en revisor til at gennemgå dine skatteforhold og sikre, at du betaler den rette skat.
Som skatteåret nærmer sig sin afslutning, begynder mange af os at tænke på vores skatteopgørelser og om vi vil ende med at skulle betale en restskat. En restskat er det beløb, som man skylder i skat, når ens samlede skattepligtige indkomst overstiger det beløb, som man allerede har betalt i skat.
Heldigvis er der flere ting, som du kan gøre for at minimere risikoen for en restskat.
1. Tjek dine forskudsoplysninger
Først og fremmest er det vigtigt at tjekke dine forskudsoplysninger for året, da disse er afgørende for at bestemme, hvor meget skat du skal betale. Hvis du har ændringer i dine indtægter eller fradrag, er det vigtigt at opdatere dine forskudsoplysninger, så du betaler den rigtige mængde skat i løbet af året.
2. Indbetal ekstra skat
Hvis du vil undgå en restskat, kan du overveje at indbetale ekstra skat i løbet af året. Dette kan gøres ved at ændre din forskudsopgørelse, så der bliver trukket mere skat hver måned. På den måde vil du undgå at skulle betale en stor restskat, når året er omme.
3. Få styr på dine fradrag
Fradrag kan hjælpe dig med at reducere din samlede skattepligtige indkomst, og dermed også risikoen for en restskat. Sørg for at have styr på dine fradrag og få alt med, som du er berettiget til. Det kan være alt fra fagforeningskontingent til renter på studielån.
4. Få professionel hjælp
Hvis du er usikker på, hvordan du bedst undgår en restskat, kan det være en god idé at få professionel hjælp. En revisor eller skatterådgiver kan hjælpe dig med at gennemgå dine forskudsoplysninger og fradrag for at finde den bedste løsning for dig.
Hvis du har penge til gode på din årsopgørelse, vil disse normalt blive udbetalt i marts eller april måned i det efterfølgende år. Har du har penge til gode på årsopgørelsen for 2022, vil de blive i april 2023.
Det er muligt at afdrage på en restskat. Du kan enten betale restskatten i sin helhed, eller du kan lave en afdragsordning med SKAT. Hvis du vælger at lave en afdragsordning, vil du skulle betale en vis mængde af restskatten hver måned, indtil den er fuldt betalt.
I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.
Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.