Dansk
English

Skatteguiden til dine fradrag

Aske Buemann

CEO & Co-founder

Skatteguiden fra TaxHelper

Skatteguiden til dine fradrag

Skatteguiden fra TaxHelper hjælper dig med at finde dine fradrag, så du får alle de fradrag, du har ret til. Du kan enten fortsætte læsningen og blive klogere på fradrag, eller du kan få vores hjælp her.

Skatteguiden vil gå igennem de vigtigste fradrag, man selv skal indtaste på sin årsopgørelse:

  • De 3 mest oversete fradrag
  • De 5 fradrag om lån, ingen kender til
  • 4 andre fradrag, der kan give mange penge tilbage

Vil du have flere penge tilbage i skat?

Det kun tager 15 min. at prøve TaxHelper, og du får i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat
Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

De 3 mest oversete fradrag

Det første oversete fradrag i skatteguiden er kørselsfradraget. For mange af de 1,4 millioner dansker, der bruger kørselsfradraget, plejer SKAT at udregne det automatisk baseret på din bopæl og din arbejdsgivers adresse. Men i 2020 og 2021, skal man selv angive det, hvilket gør at mange risikerer at misse det. Man kan læse mere om kørselsfradraget her.

Det næste fradrag er rejsefradraget, hvor Epinion har fundet at næsten 1 mil. danskere hvert år går glip af fradraget. Under corona rejser færre, men har man været på kursus, rejse, konference eller lign. med sit arbejde, så kan der være fradrag at hente, selvom arbejdsgiveren har betalt alt mad og overnatning. Det kan blive op til 5.000 kr. om ugen i fradrag. Man kan læse mere om fradraget her.

Det tredje mest oversete fradrag er faktisk en samling af flere mulige fradrag, når man optager eller omlægger sine realkreditlån. I 2021 blev der købt og solgt rekordmange boliger, så en kvart million danskere potentielt har ret til disse fradrag. Det gælder bl.a. gebyrer som 'garantiprovision', 'differencerenter' og 'boliglånsforsikring'. Man kan læse mere om de fradrag her.

De 5 fradrag om lån, ingen kender til

Fradraget for 2 årige lån er et ret ukendt fradrag. Det gælder, bl.a. hvis du har forbrugslån, kviklån, kassekredit eller andre lån, der skal betales tilbage inden for 2 år. I disse situationer har man faktisk ret til fradrag, og man skal selv huske at indberette det. Det er et af de fradrag for udgifter til banker og låneudbydere, som ikke automatisk bliver indberettet. Man kan læse mere om fradraget her.

Fradraget for udenlandske lån ses ikke lige så ofte, men når det er tilgængeligt, så er der tale om mange penge i fradrag. Det kommer ved ethvert lån du har i udlandet eller i udlanske banker, såsom Bank Norwegian, hvor du kan få fradrag for renterne. Man kan læse mere om fradraget her.

Fradraget for fælleslån er et ret ukendt fradrag, men som mange danskere især i storbyerne kan få gavn af. Det omhandler de lejlighedsejere, der gennem deres ejerforening har optaget et fælleslån. Det kan f.eks. være til renovering af bygningens facade, tag, faldstammer eller lign. hvor man kan få fradrag for renterne. Man kan læse mere om fradraget her.

Fradraget for private lån er også et ukendt fradrag. Det gælder, f.eks. hvis man har lånt penge af familie, venner eller andre private. Hvis du på disse lån betaler en rente, så er der fradrag at hente. Man kan læse mere om fradraget her.

Fradraget for lån med 3 eller flere lånetagere er det sidste af de fem ukendte lånefradrag, der ikke automatisk bliver indberettet. Det gælder, hvis du har taget et lån i f.eks. en bank, hvor I er 3 eller flere, der står som lånetagere. Dvs. alle personer hæfter for deres del af gælden. Man kan læse mere om fradraget her

4 andre fradrag, der kan give mange penge tilbage

Håndværkerfradraget er et af de mest velkendte fradrag, faktisk har over en tredjedel af danskerne brugt det. I 2018 alene blev næsten 3 mia. kr. indberettet til SKAT i håndværkerfradrag. Men stadig går vi glip af op til halvdelen af håndværksfradragene ifølge SKAT selv. I 2021 kan man få hele 50.000 kr. i dette fradrag. Man kan læse mere om fradraget her.

Fradraget for tab på virksomhed er relevant for dem, der har startet eller ejet aktier/anparter i en virksomhed (der ikke er børsnoteret). Og her kan der være mange penge at hente. F.eks. havde en borger mulighed for at få 1.750.000 kr. i fradrag for hans tab. Fradrag dækker over tab, man måtte opleve, hvis man f.eks. som mange har startet et IVS eller ApS, som man senere har måtte lukke. Man kan læse mere om fradraget her.

Hvis man er skilt eller gået fra en tidligere partner, man har børn med, så skal man være opmærksom på fradraget for børnebidrag. Det er bidraget, man betaler til den anden forælder, hvis man har et barn og ikke lever sammen længere. Men ikke alle ved, at man faktisk kan få fradrag for det bidrag, man betaler. Man kan læse mere om fradraget her.

Hvis man er skilt, så skal man være opmærksom på fradraget for ægtefællebidrag. Det er bidraget, man potentielt skal betale til sin tidligere partner, hvis man ikke lever sammen længere. Men ikke alle ved, at man faktisk kan få fradrag for det bidrag, man betaler. Man kan læse mere om fradraget her.

Det var alle fradragene i skatteguiden, vi håber, at du har fundet den brugbar. Skatteguiden er vores hjælp, til at du kan få et overblik af relevante fradrag, og hvis du vil have hjælp med fradrag, så tag et kig nedenfor.

Se om du kan få penge tilbage i skat på kun 15 min.

I TaxHelper hjælper vi med at finde de fradrag, du har ret til. Du svarer på nogle simple spørgsmål, som kun tager 15 min. at gå igennem.

Derefter indberetter vi fradragene, og så får man i gns. 2.704 kr. ekstra tilbage i skat. Samtidigt betaler du kun, hvis du får en skattebesparelse.

Start her

start idag