

Hvad er rejsefradrag?
Rejsefradrag er et af de mest oversete fradrag. Epinion har fundet at næsten 1 mil. danskere hvert år går glip af fradraget. Det tilsvarer op til 11 mia. kr. om året i rejsefradrag, der ikke bliver indberettet til Skat.
Samme undersøgelse finder, at 42% af danskerne rejser med deres arbejde hvert år. Omend man rejser blot et enkelt døgn, så kan man få op til 728 kr. om dagen i fradrag (i 2019). Selv hvis arbejdsgiveren både dækker måltider og hotel, så kan der stadig være penge at hente. Det vil vi vende tilbage til længere nede i artiklen.
I denne artikel vil vi gå igennem:
- Hvad rejsefradrag er
- Tilfælde hvor ens arbejdsgiver allerede dækker dine udgifter
- Andre betingelser man skal være opmærksom på
- Om du selv kan få fradrag
Hvad er rejsefradrag?
Rejsefradrag er et fradrag, man kan få, hvis man har været ude og rejse med sit arbejde. Det er tænkt til, at dække de ekstraudgifter man måtte have ifbm. rejsen.
Det kan dække alt, fra at du selv har betalt overnatning, til at du har betalt enkelte måltider eller blot har betalt for togbilletten til lufthavnen eller for en flaske vand.
Hvad hvis jer får 'godtgørelse' eller 'diæter' af min arbejdsgiver?
Nogle arbejdspladser vælger at udbetale såkaldte "skattefri rejsegodtgørelser" eller "diæter". Dvs. at din arbejdsgiver betaler et beløb direkte til din bankkonto baseret på et estimat af dine udgifter.
Her er det ekstra vigtigt, at tjekke om du har fået tilstrækkeligt udbetalt af din arbejdsgiver. Hvis de betaler mindre end Skats egne satser, så kan du stadig få fradrag.
Der er også tilfælde, hvor arbejdsgiveren blot har udbetalt godtgørelse for måltider (kost) og hotel (logi) men ikke for såkaldte "småfornødenheder". Dermed vil du stadig kunne få fradrag for disse.
Hvis du har været så organiseret at gemme dine kvitteringer, så kan du også få fradrag, hvis du endte med at have flere udgifter, end din arbejdsgiver forventede.
Se hvordan du kan tjekke, om du har penge at hente nederst i artiklen.

